Dilema

Dilema

Anotace: Tahle báseň vznikla před lety na kurzu angličtiny,když učitel jako každý rok,vyprávěl o anglických vánocích,stejnými slovy jako loni, a diktoval stejný recept na vánoční pudink - chudý i bohatší.


Polibků jenom pár,
poslední zamávání,
odjíždím zase v dál,
ač srdce mé mi brání,


Ty dál zůstáváš stát,
máš v očích smutek laní,
já měl Tě vážně rád,
však každé milování


musí svůj konec znát,
takový už je osud,
já žádnou neměl rád 
tak, jak Tebe mám dosud,


musíš se smířit s tím,
že nikde nemám stání,
je snad mým prokletím
to věčné cestování,


proč Tě teď opouštím,
to nevím já sám ani,
proč mizím jako stín
a prchám z místa štěstí,


se srdcem zoufalým
a se zaťatou pěstí,
být Lásky poddaným
toť víc než mohu snésti!


Tak Tě teď opouštím,
snad někdy zas se vrátím,
trpím tím loučením,
a přesto odtud kvapím,


neumím vyřešit
dilema neustálé:
Jak v náruči Tvé být
a volný zůstat stále!

Autor Kozoroh 1, 05.05.2007
Přečteno 344x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

O tom ta láska je, :-) Pěkně vystižené.

10.05.2007 15:15:00 | Marfuša

Výborné!Co jiného říci

06.05.2007 10:20:00 | losberundos

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí