Vzkaz růžové budoucnosti

Vzkaz růžové budoucnosti

Anotace: s ohledem na minulost v přítomnosti

Dnes smutek, slzy, žal...
zítřka bych se bál.

A proto črtám vzkaz své budoucnosti:

Ve vší Tvé naději a velké ctnosti
jest minulost tím, co ke dnu klesá
a přítomností srdce plesá,
když na dno zvolna zapomíná...

Tam minulost - smutná lína -
povaluje se jak kámen
- z ní netryská štěstí pramen -
dokud neotesá srdce to,
co v minulosti zlého zakleto...

Pak přítomnost ze sna procitá
a úlomky minulosti počítá.
A obdivuje tvary sochy
ty křivky, oblouky a plochy...

...a hledá do budoucna cestu,
jak vzteklý pes
pak zaryl své rty do azbestu
by nespálil své srdce znovu.
A proklíná střelou Amorovu
než zítřek s dneškem protká
a další střelu potká...
Autor Brbla80, 15.05.2007
Přečteno 344x
Tipy 2
Poslední tipující: Asterix
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí