(°o°)Jistá zpráva

(°o°)Jistá zpráva

Anotace: Tak ta zpráva letí lesem

Sbírka: (°+°)Pohádkové(°+°), (°U°)Pro děti(°U°)

**************
Lesem letí zpráva jistá
„u broučků se něco chystá“,
čmelák bručí brum,brum
u broučků se staví dům.

Broučci nosí co je třeba
mech,jehličí,kousek dřeva
donesli i suchou trávu
tu si dají na podlahu.

Taky sirku vypálenou
ale v půlce rozlomenou
a starý lístek z vlaku
ten přijde na střechu.

A nejmenší brouček nese
to,co právě našel v lese,
modrý zvonek ulomený
co s ním?To se zatím neví.

Na střechu si májku dali
a tím stavbu ukončili,
ranní rosou „dům“ zapili
pak se broučci stěhovali.
...
Autor Květka Š., 09.03.2012
Přečteno 774x
Tipy 6
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hlavně aby měli stavební povolení, jinak mají průšvih. Hezká básńule, ST.

09.03.2012 14:58:04 | Psavec

měla by jste vydat knihu pro děti:-) ST

09.03.2012 13:53:31 | kočkopes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí