(°o°)Cukrkandl

(°o°)Cukrkandl

Anotace: Tak nějak si skřítkové staví hrad.

Sbírka: (°+°)Pohádkové(°+°)

~~~~~~~~~~*
Dnes z cukrové homole
staví si hrad skřítkové
z kostek cukru cimbuří
a tomu nikdo nevěří.
~~~
Karamel je na okýnka,
chodník griliášem sypou
závin to je trampolínka
ve šťávě se potom koupou.
~~~
Hrad má jméno „Cukrkandl“
každý se slaďounce tváří
kdo se mračí jde na mandl
který žehlí mráčky z tváří.
~~~
Pro malé jsou prolézačky
dvě kremrole se sněhem
klouzačky jsou z čokolády
větší křičí,se sklouznem…
~~~
Kolem hradu jsou i hradby
víte z čeho stavějí?
Ze špalků a marmelády
to skřítkové je lízají.
~~~
Ne,
nestmívá se,to jsou mraky
ze sladké cukrové vaty
a skřítkové čekají pod oblaky
až budou pršet sladké kapky.
~~~~~
Dočkají se? Nedočkají?
Ale pořád čekají…
~~~~~~~~~~~~~~~~*
Autor Květka Š., 10.03.2012
Přečteno 960x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nebylo by špatný, být chvíli skřítkem...ale jen chvíli, skřítkové toho málo snědí...moc hezký, milá Květko Š...a krásnou dobrou noc...m

26.10.2020 22:45:23 | mapato

Velmi sladké :-)

24.08.2012 19:34:03 | Lenka Krásnodvorská

Co jsem se ho namlsal. Hezká vzpomínka na mladé roky, ST.

10.03.2012 15:29:52 | Psavec

Psavečku,taky jsem ten cukrkandl ráda mlsala.

10.03.2012 16:56:02 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí