(°!°)Pomněnkové víly

(°!°)Pomněnkové víly

Anotace: A pan krtek s paní krtkovou od rána jsou na nohou

Sbírka: (°+°)Pohádkové(°+°)

 Pomněnky

~~~*~~~

 Na zahrádce,na paloučku

 i u potůčku v lese

 rostou drobné pomněnky

 a to jsou vlastně malé víly

 modrooké dívenky,

 na zahrádce  pozdraví

 pana krtka i paní krtkovou

 ti jsou už brzy ráno na nohou.

 Oni hrabou chodbičky

 jednu,druhou,třetí

 prý ať se mají kde prohánět

 jejich krtčí děti.

 

 Pomněnkovým vílám

 se krtince vůbec nelíbí,ne,ne,ne

 na záhonku je to vážně

 tuze nepěkné.

 Ale jak viděly ty malé krtečky

 si hrát,

 z kopečků se klouzat

 a vesele se smát,

 tak to ani pomněnkám nevadí

 z hlíny kopečky.

 Pro krtečky supr klouzačky.

 

A krtek i s paní krtkovou

 klidně hrabou dál

 jednou ten krtek

 snad poklad vyhrabal.

 Jé,on našel zrcátka kousek

 a hned si prohlížel

 ten jeden svůj vousek,

 ta jeho krtková mu pošeptala

 „ty jsi krtku ale trdlo“

 ty nevíš že lepší než pro tebe

 je pro víly zrcadlo?

 

A teď se každá pomněnečka

 před zrcadlem točila

 aby se všem na zahrádce

 i na palouku u studánky

 líbila.

 

~~~*~~~*~~~

Autor Květka Š., 15.03.2012
Přečteno 962x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Asi proto se mi pomněnky líbí, ST.

15.03.2012 12:13:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí