(°o°)Pod lískovým keřem

(°o°)Pod lískovým keřem

Anotace: Tam prý bydlí myši...

****************
Pod lískovým keřem
bydlí dvě lesní myšky,
židličky si udělaly
ze smrkové šišky.
O myšky se stará
skřítek Lesníček,
každý den jim donese
z města perníček.

Za perníček myšky zjistí
kde vyrostla bedla
a co víla Lesněnka
dnes ráno provedla.
Já vím co provedla
povídá Lesníček,
ona vám schovala
ten medový perníček.

Vy jste ale žalobnice,
Lesněnka se zlobí,
každá myš je ukecaná,
co neví nepoví.
Chtěla jsem vám
ten perníček vrátit,
ale teď ho sním,
to si pochutnám,
už se moc těším.

Ale myšky začly pištět,
perníček je náš
a ty milá Lesněnko
zpátky nám ho dáš.
Tady ho máte,
ten perník je už tvrdý,
já si přeci na něm
teď nevylámu zuby.

Chrum,chrum,chrum,
myšky mají ostré zoubečky
a tak schroupnou
i tvrdé perníčky.
Chrun,chrum…
Konečně jste spokojené?
Vy myšky,žalobnice,
to já si natrhám jahody,
do kytice.

A ty si dám,
víc si pochutnám.
,,,

Autor Květka Š., 02.04.2012
Přečteno 707x
Tipy 7
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka, střelkyně1, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky chci mít Lesníčka za kamaráda...perníček ten já taky moc ráda...:-))

02.04.2012 17:41:44 | střelkyně1

Hezoučká. Za ukecané myšky ST.

02.04.2012 17:14:17 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí