S Milanem v ZOO

S Milanem v ZOO

Anotace: Jdeme za zvířátky.

Za jedničky Janča milá,
Zoo dneska navštívila,
mnoho zvířat vždy ji láká,
velmi chválí plameňáka.

Také se ji líbí sloni,
za míčem se právě honí,
doma znají jenom práci,
nemají čas na legraci.

Barevný jak louka z jara,
je velký papoušek ara,
zobák ten má tuze silný,
je to mlsoun velmi pilný.

Pštrosi rychle pobíhají,
svoje plány ale tají,
možná chtějí na závody,
nebo zmizet do přírody.

Potom Janča vidí hada,
tohle zvíře nemá ráda,
měj se krajto, tiše špitá,
za chvíli ji zebra vítá.

Žirafa, co krk má dlouhý,
potom běží za velbloudy,
lvíček, tygři, jaguáři,
tenhle výlet moc se daří.

U opic se déle zdrží,
že je konec, to ji mrzí,
však se zase vrátí zpátky,
je ji dobře se zvířátky.
Autor Psavec, 05.06.2012
Přečteno 1195x
Tipy 21
Poslední tipující: PIPSQUEAK, snupicek, Doradan, synanceia, enigman, Linzerka, V.N.Losinský, někdojiný, Květka Š., střelkyně1, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ještě že to není pro velké děti...

06.06.2012 23:45:31 | enigman

moc pěkné...eSTéčko..

06.06.2012 10:40:31 | Květka Š.

já tam už dost dlouho nebyla...budu to muset napravit...ta naše ZOO je moc pěkná,ale zase z druhé strany jsem právě teď ušetřila za lístek...:)

05.06.2012 22:20:30 | střelkyně1

mám tvé říkanky pro malý děti rád. Jsou rytmické,mají hlavu i patu. Dětem by se určitě dobře pamatovaly a líbily

05.06.2012 14:09:51 | kočkopes

super..úplně se hodí do čítanky ST

05.06.2012 12:28:03 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí