(°v°) U muchomůrek

(°v°) U muchomůrek

Anotace: A zavoláme zvonečkovým telefonem

 

 ***☺ ***

U muchomůrek

 *************

 V lese u smrčků vyrostly

 dvě červené muchomůrky,

 klobouk mají s puntíčky

 zavázaný na šňůrky.

Kolem víla tancuje,

 skotačí a zpívá

 je to víla od kapradí

 a dovádí,jak divá.

Auvajs,

 to do pampelišky vrazila

 upadla,kolínko si odřela.

 K víle žabka přiskákala

 a bolavé kolínko

 jitrocelem obvázala.

 

Pomohla ji vstát,

 a zavedla do domečku

 až se ti to zahojí,

 zas dáš se do tanečku.

Zítra přijdu,povídá žába,

 přivedu i žabáka

 ať tam dole,u potůčku,

 pořád jen sám nekváká.

Muchomůrky povyrostly,

 už lezou další tři,

 jak je vidí naše víla

 hned v očích se ji zajiskří.

 

Zvonečkovým telefonem

 další víly zavolá

 a všechny už tancují

 dokolečka,dokola.

Žabák tu svou žabičku

 pak učí kvákat písničku,

 zas veselo je v lese

 když se píseň

 kolem smrčků nese…

 ……

Autor Květka Š., 27.06.2012
Přečteno 842x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Doradan, Linzerka, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Veselo je u muchomůrek, ST.

28.06.2012 00:03:57 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí