~Au,trochu se uhodil

~Au,trochu se uhodil

Anotace: ..to když se z lusku vykulil..

 

~Do světa~

~~~~~~~~~~~ 

 Já z lusku se vykulil

 au,trochu jsem se uhodil

 a že jsem hrášek popleta

 vydal jsem se do světa.

 Z kopce to se bude koulet

 na rozcestí se rozmýšlet

 a tam si přečte cedule

 „vlevo“-“vpravo“- a dále?

Každá cesta má svůj směr

 některou si hned vyber.

 Hrášek kouká,

 po očku…

Jedna cesta je pro kočku

 a ta druhá pro psa,

 potrápí si svou hlavičku

 pak přes kamínky hopsá.

Nebo se mám vrátit

 a kutálet se pěšinou?

 Ne,

 já si počkám na zastávce

 a dál pojedu šalinou.

 Chvilečku tam poskakuje

 páni,ten hrášek je trdlo,

 vždyť tu nejsou koleje

 a to ho nenapadlo?

 ~~~°

 Už je hrášek uondaný

 z té dlouhé cesty po světě

 tak zaleze pod peřiny

 k žížalí princezně Alžbětě.

 Ta ráno naříká,áchich,ách

 něco mě v postýlce tlačí,

 netuší že je to zelený hrách

 i proto princezny pláčí.

Hrášek se z pod peřin skutálí

 do hlíny celý se schoval,

 na jaře náš hrášek rozmilý

 ze země ke slunci vyrůstal.

 Buď to byl ten náš

 anebo jiný

 to už se nezjistí po roce,

 na hrášek sbíhaly se sliny

 zas vypadl z lusku

 …zob…

 a sezobla ho slepice…

 ~~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 05.12.2012
Přečteno 738x
Tipy 5
Poslední tipující: Linzerka, střelkyně1, Tomíno..., Joe Vai
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tvé básničky číst dětem,to musí být radost a nejen pro děti...:))

05.12.2012 16:31:31 | střelkyně1

krásná..

05.12.2012 15:47:32 | Joe Vai

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí