=Sedmitečné

=Sedmitečné

Anotace: no sluníčko...

 

 

~Beruška~

 ~~~~~~~~~~~~

 Každá malá beruška

 dnes zapíše si za ouška

 jak má letět “do nebíčka”

 a jak zase “do peklíčka”.

 

Proto leze pomaličku

 až na špičku, na prstíčku,

 tam nahoře je nebíčko

 tak to nespleť, beruško.

 

Když nahoře se otočíš

 prý do peklíčka poletíš,

 zastavíš se na trávníčku

 nedoletíš na kytičku.

 

V trávě je to taky pěkné

 to mi každý brouček řekne,

 tak polezu si po stonečku

 a schoulím se do lístečku.

 

Tam si tečky spočítám

 mám jich sedm, to už znám.

 A osmou?

 Ne, tu nehledám.

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 03.04.2013
Přečteno 761x
Tipy 5
Poslední tipující: Linzerka, Doradan, Miriska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Berušky jsou krásný...

06.04.2013 13:44:25 | Doradan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí