Matička Země

Matička Země

Anotace: Věnováno babičce k 80.tým narozeninám, když mi jako dítěti četla pohádkovou knížku "Matička Země"

Matička země

Drahá matičko Země,
Co vyroste ze mě?
Bude ze mě osení nebo květ?
Bude radost na mě pohledět?

Všici strojí své sukénky a klásky,
Pročpak já však ne?
Kořínek mám a listy srdéček,
Mračím se na každý mráček,
Vítám každý slunce paprsek!
Barvu však žádnou nepřidá mi,
A já pak stůňu tady v zemi…
Odpověz mi má matičko,
Jak uchopit Tvé srdéčko?

Kořínek tuhý mám,
Leknínem byl bych rád,
Jako slunečnice skláněl bych se,
Dokud nezrůžoví Tvé líce,
Tulipánem bych srdce Ti dal,
A další desetiletí ochraňoval…

Teď jsem ničím a sám,
Co na výběr já mám?

Možná má matičko,
zbarvím se Vám rudě prvně,
jako růže ukáži své trny všem!
Následnou bolestí,
zmodrám jako hřibů třeň,
na malou chvíli jen,

Z podhoubí svého zvednu se a budu růst,
občas růžově si postesknu,
Však teprve až nakonec,
bude ze mě podzimně snový,
oříškově duhový květ...

Autor Papagena, 30.10.2015
Přečteno 1009x
Tipy 7
Poslední tipující: lukassnajdr, Frr, vodnař, Jort
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bomba, člověče, trochu dopilovat a je z toho skvělý text pro lidovou písničku.

08.01.2016 00:34:47 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí