Píseň mlynářova

Píseň mlynářova

Anotace: Báseň o mlýně

Sbírka: Plamínky čechravy

Mlýn si klape do kroku
jak voda kolo roztáčí
náhon zpívá mlynářům do skoku
kolik obilí na chléb postačí?

Zrnko, zrnko ve zlatém klasu
kameny tě rozdrtí v bílý prach
jak slunko vyjde málo zbývá času
než po sklizni překročíš mlýna práh

Mlýn si dupe při tanci
jak na lopatky voda hraje
zlaté obilí nemá žádnou šanci
když v létě na sluníčku uzraje

V tom mlýně,když svítá
rozezvučí veliké kolo na potoce
jež neušetří ani zrníčko žita
z něhož chléb, koláče budou po roce
Autor Petr27, 29.04.2019
Přečteno 473x
Tipy 3
Poslední tipující: Marten, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Klape mi to...

30.04.2019 14:33:59 | Marten

díky :)

06.06.2019 22:38:02 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí