Zvony

Zvony

Anotace: Báseň o zvonech

Sbírka: Plamínky čechravy

Vyzvání vždy o polednách
do široka a do dáli
slyšel jsem zvony ve snách
jako by z kostela volaly

Teď to srdce zvonů volá
když přetrhly dlouhou nit ticha
zvony kostelní hlaholí dokola
do chrámu páně lid pospíchá

Co to slyším ve zvonech
když ve dvanáct začnou bít
až všem tají se dech
slunko na blankytu začíná sílit

Až srdce kovové se rozletí
do celého širokého okolí
objeví se pod kostelem plno dětí
jež jako ty zvony hlaholí
Autor Petr27, 01.05.2019
Přečteno 425x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí!!!! zvony miluju......krásně jsi napsal...

01.05.2019 19:53:19 | Anděl

díky :)

02.05.2019 19:39:52 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí