Ranní ptáče

Ranní ptáče

Anotace: O ptáčeti

Sbírka: Plamínky čechravy

Probudilo ranní ptáče
jak sluníčko zažehlo líc
paprskem šimrá spáče
ať vyjde dni vstříc

Zaťukalo slunce do oken
sotva začal spravný hic
obloha kvete jako len
tak co chtělo by víc ?

Však to ranní ptáče
v tom poledním žáru
už tak daleko neskáče
jinak vypustilo by páru

Spatřil jsem ranní ptáče
jak vesele hopsá po ladu
žíznivé nebe v létě pláče
aby nikdo nebyl o hladu

Ke sluníčku za chvíli poletí
aby svá křidélka osušil
od rána zpívá pro děti
aniž je by zpěvem vyrušil
Autor Petr27, 01.07.2019
Přečteno 434x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné!

01.07.2019 16:18:03 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí