Kupte mi koníka

Kupte mi koníka

Anotace: Báseň volně inspirovaná slovenskou knížkou pro nejmenší ,,Jankovo léto'' kterou sem náhodou našel na chalupě(české vydání )

Sbírka: Plamínky čechravy

Kupte mi koníka
jezdil bych kolem oken
okolo velikého rybníka
jenž je modrý jako len

Okénka jsou barevná zahrádka
když v nich kvetou truhlíky
koníček malovaný jak pohádka
s očima jako uhlíky

Proč nekoupíte mi koně
projel bych celou ves
nemáme dost krmiva pro ně ?
radši bych koníčka bez peněz

Vyrobím ti dřevěného oře
jezdit můžeš okolo vrat
snad už nebude tolik hoře
a budeš ho mít stejně rád
Autor Petr27, 17.07.2019
Přečteno 501x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je povedené. A jistě, děckám je to blízké*

18.07.2019 00:30:54 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí