Měsíček

Měsíček

Anotace: báseň o měsíci

Sbírka: Plamínky čechravy

Na nebi, měsíček kulatý
oknem protáhl nožku
pokojem sype dukáty
do každého kouta trošku

Když srnka v mlází
do trávy si lehne
měsíček se prochází
a ani brvou nehne

Měsíček jak bledý disk,
své stříbro dolu hází
jak vzácný to risk,
když na nebi schází

Okno s bílou mříží
za níž měsíc kouká
jak očka se klíží,
když píseň dětem brouká
Autor Petr27, 20.07.2019
Přečteno 543x
Tipy 2
Poslední tipující: Amiradi, vlnka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí