Vlak ve stanici

Vlak ve stanici

Anotace: Dětská báseň o vlacích

Sbírka: Duhový vínek

Strojvedoucí z okna mává
když ze stanice odjíždí vlak
z komína stoupá dýmu zpráva
a vagóny letí,jak ocelový pták

Před nádražím brzdy skřípou
sotva vlak na konečné zastaví
jako unavení běžci v cíli sípou
po chvilce zas soupravu vypraví

Když zpoždění amplion hlásí
někde na trati se vlak řítí
cestou míjí přírodní krásy
a vpředu i vzadu mu oči svítí
Autor Petr27, 30.03.2021
Přečteno 212x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Psavec, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí