Srpnová sklizeň

Srpnová sklizeň

Anotace: Báseň o žních

Sbírka: Veršovánky

Léto se v srpnu půlí
pokaždé na stejný díl
mraky po nebi pluly
a nenaleznou nikdy cíl

Léto čas zlomí,
vždy v čase žní
to burácí hromy
během horkých dní

Lány se táhnou jako nitě
kombajny pomalu se vlečou,
že dohnalo by je malé dítě
od samého rána na poli sečou

Srpnové večery jsou chladné
a podzim už za rohem číhá
den za dnem pomalu chřadne,
jak se do sýpek úroda sbíhá
Autor Petr27, 02.08.2021
Přečteno 300x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

03.08.2021 22:11:45 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí