Slunce za horami

Slunce za horami

Anotace: Dětská báseň když zapadne slunce:)

Sbírka: Jitřenka v medu

Slunce zapadlo za hory
a nebe bylo plné hvězd
poté ze stříbrné komory
vyšla luna, jak zaťatá pěst

Poupě už se zavírá
i větru umlkl hlas
jen klidu je přemíra
a kousek je v nás

Slunce v růžové cíše
ustlalo si před spaním
červánky, jako z plyše
vycpané peřím vraním
Autor Petr27, 06.06.2022
Přečteno 266x
Tipy 8
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Kan, CULIKATÁ, Frr, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí