Labutě v makovém poli

Labutě v makovém poli

Anotace: Dětská báseň k jejich svátku inspirovaná nedávným incidentem na Slovensku

Sbírka: Kde mlčí Múzy?

Když se labutě sletí
kdesi v poli do máku
pak mnohé z dětí
najde zrnko v zobáku

V poli kvetou máky vlčí
sytě rudou jak krev vojáků
vždyť ve válce Múzy mlčí
ať v horku nebo v lijáku

Bílé krky vlní se v poli,
jak za větru klasy žita
šel kolem sedlák s holí
a jedna z labutí ho vítá

Nemotorně se labutě klátí
když jdou v máku z oběda
jen občas se farmáři ztratí
a tak každý květ pozvedá
Autor Petr27, 01.06.2023
Přečteno 128x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí