Máš závoj z bílých oblaků

Máš závoj z bílých oblaků

Anotace: Píseň o MOJÍ krásné zemi české, kterou nadevše miluji a budu po jejím boku stát až do sklonku věků.

Máš závoj z bílých oblaků
A krásná jsi jako sen
A z lesů budí zpěv ptáků
A nejbělejší nový den

Oděna v barvách věčných
Červená, Modrá, Bílá
Nad zástupem synů vděčných
Roste zase tvá síla

Umíš držet meč i hladit
Srdce ti plá ohněm
Nepřátelé tví budou platit
Bídu ve vítězství změň

Na prsou bílý český lev
A v sobě hrdost mám
Ulyším-li nepřátel řev
Proti světu půjdu sám
Autor MRAKOMOR, 16.05.2007
Přečteno 307x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dílko vážně nádherné, jen je mi trošku cizí. Já si s tím vlastenectvím moc nezadám :)

14.06.2007 21:49:00 | Lucijena

Země česká, domov můj. Krásné!

23.05.2007 19:22:00 | Memories

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí