Dáma v černém

Dáma v černém

Anotace: Podle mě to není nic moc... ale já tu nejsem od toho, abych hodnotila svá díla:-) tak se koukněte:-)

šla temnou ulicí, tvář schovanou za závojem z černých duší
šla, neotáčela se, stále šla, postava temná v gotickém šatu
plameny zhasly v jejím stínu, vítr nezafoukal, vzduch se nehnul
voda mrzla, ptáci odlétali, krev tuhla, zvířata se schovávali
ona stále šla, vysoká to žena, muž či démon?
šla dál svou cestou ta postava v černém…
strach za sebou nechávala jako vzpomínku na její mrazivý dech

šla…

šla, až před mými dveřmi se zastavila
hvězdy potemněly, měsíc zhasnul úplně
prošla dveřmi, srdce mi divoce buší…
je to pravda, už blízko je
majestátní černá dáma, ano, dáma to je
v jejích rukách, také v černém, malý předmět, těžko postřehnutelný

/Co to je??/

cítím její pohled, spoutávající, cítím všechno lidské neštěstí…

/Co to dělá??/

v rukou se leskne - zrcátko…
shýbá se, před tvář ho zvedá, přitom se skřehotavě směje

/Co se to děje??/

pomalu závoj mizí z její tváře bolesti
však to co vidím, mi rve vnitřnosti!

/To nemůžu být já!/
Autor Ishtar, 17.05.2007
Přečteno 495x
Tipy 2
Poslední tipující: Hazentla
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A jo :) Napsala jsi to - nerada to přiznávám - lépe než já :)

18.08.2010 14:17:00 | Hazentla

Nevím co na to napsat určitě jedna z nejpovedenějších básní na literu...

24.08.2007 23:01:00 | Dagon.Lestat - My winter storm

Dík!

21.05.2007 23:33:00 | Bíša

brrr...teda, az som sa paranoidne obzrela za seba...skvela basen, skvely napad, aj vyborne spracovane!

17.05.2007 19:32:00 | gallatea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí