Poldinka

Poldinka

Anotace: Je ráno raníčko - Poldinka vítá sluníčko - s rozpuštěnými vlasy - S vlasy uhlově černými - rozdmýchá komíny - pějíc své ranní basy

Je ráno raníčko
Poldinka vítá sluníčko
s rozpuštěnými vlasy
S vlasy uhlově černými
rozdmýchá komíny
pějíc své ranní basy

Poldinka zahraje v partu
na parní píšťalu poslední kvartu
Je jasné poledne
Dělníci nechávají práce
a na žhavé železo krátce
chladnoucí struska usedne

Když nastává chladný večer
k ohřátí u pece zve čert
Poldi je šťastná
Svou siluetou uhložravé panny
svázala krásu ocelovými lany
Kladno má astma
Autor Slovánek, 17.05.2007
Přečteno 365x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí