Sláva Vlasti!

Sláva Vlasti!

Anotace: .

Sláva vlasti, vlasti sláva,
Buď matičko země zdráva!
Sláva lidu českému,
moravskému, slezkému!

Sláva polím, českým lukám,
české mysli, českým rukám.
Hvozdům taky rybníkům,
Lesům, říčkám, potokům.

Sláva matce české mojí,
Sláva otci Čechovi!
České noci, česká jitra.
Budou dnes a budou zítra.

Krásné, vlídné sestry moje,
Národní si vemte kroje.
Ať uvidí celý svět,
Krev a mlíko, český květ!

Však hrdost si zachovejte,
Za manžela Čecha mejte.
Dítka, české rozmilé
Mějte sestry spanilé.

Nebojácní bratři moji,
Statní silní ve výzbroji,
Generací braňme odkaz,
V srdci máme, tenhle rozkaz.

Svorně chraňme naši zem,
Čechem budu, Čechem jsem!
Autor Rick, 21.05.2007
Přečteno 348x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

nádherná, jen kdybo to tak bylo a všichni čechové byli uvědomělí!!!

27.05.2007 14:04:00 | ejwo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí