Na západ od cti

Na západ od cti

Anotace: Báseň

Nechal jsem za sebou veškerou čest,
putuju k západu, jen podle hvězd.
Z přístavu naděje, odplouvám sám,
na cestách truchlení vám zaspívám:

Z východu na západ, pendlujem dál,
v pustinách bezbřehých, nám zbyl jen žal.
Z východu na západ - poslové slávy,
jsme samý volové a někdy krávy.

Jen vítr prokletý vrací nás zpět,
od břehů třpytivých, vstříc tenhle svět.
Ze snu se probouzím, mám svoji čest,
stojím tu před vámi - tulák všech hvězd!

Poslední trampové, jdeme dál,
přímo za nosem, kde vánek vál.
Poslední trampové, pojďte blíže,
nechejme za sebou hořící kříže.
Autor ringil-suky, 21.05.2007
Přečteno 278x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Koliduje to mezi bardskou baladou a kostrbatým nesrozumitelným (aspoň pro mě) sdělením. Máš tam hezký části, ale taky pěsti do čtenáře (spisovný jazyk versus přisprostlý nářečí). Neni to špatný, ale mohlo by to být lepší. (P.S.: zaZpívám)

21.05.2007 13:06:00 | Slovánek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí