Čtyři

Čtyři

Anotace: .....

V úterý zamknu se do velkého ticha
Nahatá bosatá se čtyřmi klíči
Zamknu se tam kde za krk mi nedýchá
Neúprosný svět se svými chtíči

Zamykám poprvé v rychlosti a prudce
Ať korouhvička má se bláznivě točí
Vichrům i vánkům podávám ruce
Ať ostré střepy mi vyfouknou z očí

Zamykám podruhé řeřavým uhlíkem
Ať spálí všechny trny okolo růží
Laskám se s každým barevným plamínkem
Ať sežehnou brzy mou hroší kůži

Zamykám potřetí hlínou a kamením
Ať teplem mé hříšné tělo přikryje
Z pod ní pak vyroste jak nové osení
Srdce mé a čerstvou brázdu vyryje

Zamykám počtvrté průzračnou hladinou
Ať omyje dušičku od lidských sazí
Proplouvám mlhou kouzelně tajemnou
Ať vzpomínky zlé navždy v sobě zmrazí

V úterý zamknu se do velkého ticha
Nahatá bosatá se čtyřmi klíči
Vyženu běsy ze svého břicha
Potom čisťounká začnu zas klíčit
Autor Písnička, 16.04.2005
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí