Kšá andělé!

Kšá andělé!

Anotace: ...

Kšššááá!!!
vy andělé, rádoby bělostní,
strážíte jen svůj klam,
křídla o trnovou koruno, o ostny
si rvete… A význam?

Kšššááá!!!
vy andělé, kdo jen vás zrodil?
Kdo vrhl vás do světel mé mysli?
Do temnoty vás doprovodil.
Proč říkáte mi: zlý jsi?

Kšššááá!!!
vy andělé, co kroužíte nad mým hrobem,
jako supi, jako hyeny;
as mršině nejsem nepodoben,
však nelekám se vaší záměny.

Kšššááá!!!
vy andělé, andělé jedovatí,
ve vašich tesácích jed kobry,
teď jej na trh jdete prodávati
a soudíte: ten je zlý a ten dobrý.

Kšššááá!!!
vy andělé, ve své krutosti dlíte
a mlčky na srdce se mi sápete,
ale mou duši, mou duši nezraníte,
když nažraní ve stínu chrápete.

Kšššááá!!!
Autor Žiťa, 22.05.2007
Přečteno 233x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí