Smrt a poslední soud

Smrt a poslední soud

Anotace: Co je to smrt?

Je to temno,
kde všechen život ztrácí se?
Anebo ženské louno,
kde vše k životu vrací se?

Prý má podobu krásé ženy,
nebo kostry v temném plášti,
nebo prostě shniješ zemi
a nedáš průchod, ke svým vrahům, zášti.

Prý převozník tě za dvě mince,
přes řeku smrti převeze,
uvidíš v něm svého prince,
až tě do země mrtvých doveze.

Samá krev a samá zkáza
a kdo z tebe náhle je?
A všechna tvá lidská krása,
na tomto místě zatleje.

A všechny tvé tituly,
byl jsi generál, či snad král (?),
teď pod povrch tu zapluli
a ty aby ses už jen bál.

A ty se ptáš, co se to děje,
vždyť jsi v životě na správné straně byl,
ale před posledním soudem se každý chvěje,
ať se dřív Marií, či Satanem kryl.

Ty se třeseš, ty se bojíš.
Já to cítím - já to vím.
Ty přede mnou teď stojíš,
kam půjdeš, to rozhodnout smím.
Autor Mišpule, 22.05.2007
Přečteno 268x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavé

23.05.2007 00:23:00 | Najlin

Pomalu procházíme prázdnotou, dole je chladno a všude na stromech je krev.

22.05.2007 20:49:00 | BlackTangerine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí