Pouliční lampy

Pouliční lampy

Anotace: ...noc pro mne znamená hodně, jen v noci jsem schopen v klidu přemýšlet a uspořádat si denní bordel v hlavě...

Pouliční lampy hodují, k večeři je tma
už se ty mrchy radují, že je ta noc bezbranná
a já si dělám potají
sám pro sebe svou noc,
myšlenkám na pomoc.

Jen tak v koutě schoulený, o světě přemýšlím
a už jsem z toho zmatený,tak jako za deště
kdy kapky k zemi padají
na listy leknínů
jak pocit pro vinu.

Tak jako malé dítko hraju si a kapky polykám,
a dělám různé pokusy, před deštěm utíkám,
stejně mi padá na řasy
a já pak nevidím,
to lidé závidí.

S hvězdami mluvím často s radostí, to lidé nechápou
jen se hryžou závistí, že to nedokážou.
Tuhletu moc mám naštěstí,
s hvězdami strávit mnoho chvil
abych svět lépe pochopil.

Po noci příjde den a lapmy pohasnou, pocity jsou ty tam,
noc ztrácí svoji sílu úžasnou a ve stesk procitám
dobré věci v lidech vyhasnou
je tu zas další všední den
světu jsem podroben.

Ve skrytu duše doufám v další noc, už se mi stýská
pokaždé cítím její moc, je mi tak blízká
volám tě noci o pomoc
chci opět s tebou tady snít
a čas zastavit.
Autor Nowack, 23.05.2007
Přečteno 378x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tato báseň, mě dostala. Tady není co vytknout. Taky mám ráda noc. A viděl jsi dnešní měsíc? .. nádhera

25.05.2007 01:17:00 | Najlin

Pěkně, takové nevinné... :)

23.05.2007 22:25:00 | SadLily

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí