...bude den...

...bude den...

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Písně odjinud . . .

Potrhané louky
na bezbřehé obloze
s načechranými chomáči
Skoro jak z Baudelaiera
...bude den
Cizincem
...já budu v něm

Ranní zástupy
jako rozvodněná řeka
městem se rozlévají
Je to tak obyčejné...
fádní...
Jogurt
pár rohlíků
sklenice minerálky
jeden vlídný pohled
a pár pozdravů
Jen tak
maně se zastavím
nadechnu vůni čerstvého pečiva
každodenní rituál práce
....a života....

Zahlédnu ženu
děti si vede za ruce
jedno se vzpírá
druhé tahá ji za sukni
I ona se zastaví
pohlédne k nebi a vzdychne
Menšího vezme do náruče
Ve tváři
září jí Láska
odevzdaná
požehnání života
i dnešního rána...

Potrhané louky
na bezbřehé obloze
s načechranými chomáči
Skoro jak z Baudelaiera
...bude den
Cizincem...
...já budu v něm...
Autor Těšínský, 29.05.2007
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vzpomínky na Francii?... i snad Baudelairovo podmanivé melodické poetično je cítit...

30.05.2007 00:03:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí