O psu jenž vyl na svět

O psu jenž vyl na svět

Anotace: Basen z jednoslabicnych slov ... po vzoru pana Wericha.

Žil kdys kdes pes
A ten měl bol
Tak vyl jak běs
Až děs šel kol

Že už je stár
Tak ví a zná
To že ten cit
Cit jenž v něm plá

Když zřel tu tvář
Cit se v něm vzňal
Ten jas ta zář
Ta plá v něm dál

Však ta s níž chtěl
By ve dvou snít
Ten zlý tvor jej
Ne a ne zřít

A tak ten pes
Má slz pln zrak
Už ví se dnes
Proč je to tak

Tak i ty věz
Když zlý je cit
Pak i ten pes
Smí na svět výt
Autor Petrik78, 19.04.2005
Přečteno 279x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí