Zmátoření

Zmátoření

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Písně odjinud . . .

Šla bosa
Rusalka uprchlá
ze všech těch marnivých snů
Svahem
loukou plnou oplakaných květů
Rosou slz
nocí
za které by se každý asi jen styděl

Šla zvolna
šátek mámení za sebou táhla
Včelky ho oblétaly
obrovským obloukem
A ona
ve tváři
nepřítomný úsměv
nabírala do dlaní
rosu slz
...a času...

Stále je krásná
jako v té pohádce
než se tak zoufalá
Láskou k člověku
Vší tajúplné moci kouzel
jednou pro vždycky vzdala

Napůl průsvitná
napůl pravá
Zůstala ve svahu na louce
opuštěná všemi
úplně sama...
Na louce ve svahu
se zástupem včel
uprostřed uplakaných květů
Autor Těšínský, 29.05.2007
Přečteno 322x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je šťasten, kdo krouží nad žitím a je s to rozumět tichému hovoru němých věcí a květů! Charles Baudelaire

31.05.2007 00:01:00 | Lota

musím hodnotit.. mooooc s emi líbí. I když je tak smutná

30.05.2007 23:07:00 | Najlin

..rozdala vše co měla..a prošla živým snem paměti..

29.05.2007 21:12:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí