Výkřik do hluchých uší

Výkřik do hluchých uší

Anotace: ...jedna stará...

Sbírka: Vesmírné divadlo

Nikdo si tě nevaží
dokud nejsi na váze
až tam cenovka určí
hodnotu tvého života

A nikoho nezajímá
plamen života tvých očí
kterými jsi celý život
jen pozoroval své vrahy

Žij a trp!

Až na pultech tě zvědavě prohlíží
Dřív by tě vidět nechtěli
a je jim lhostejný tvůj osud
stejně jako je lhostejná morálka

Která část tvého já je nejlepší?
Co mi ze sebe můžeš nabídnout?
Možná že tvé vnitřnosti by mohli
vyčarovat na stole radost v očích rodiny

Žer a přibírej!

Gumový medvídci z odpadu z jatek
Teď jsi konečně kompletně využit
Tvůj život již dostal smysl
Konečně ses dočkal své obměny

Celé dny jsi stál a čekal na nůž
který tě vysvobodí z prokletí života
Poslední, co jsi spatřil byla krev tvých bratrů
Poslední, co jsi slyšel byl vlastní nářek

Chcípni a posluž!
Autor Ahimsa, 29.05.2007
Přečteno 300x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já sice jednak vůbec nerozumím volnému verši...a jednak maso jím.. ale stejně ti musím dát 100, jelikož moc dobře vím jak čistě tady o tomhle přemýšlíš! (viz naše beseda na maturiťáku:)) A ona je to vlastně i pravda!

12.06.2007 13:26:00 | Sigurd II.

Jo je to nejspíš tak, jak myslíš. Je to vegetariánská ´´báseň´´. Je kapku ostrá, to vím, ale realita je daleko ostřejší než dokáže ´´vykřičet´´ pár slov

30.05.2007 17:28:00 | Ahimsa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí