Kde je dům holubí

Kde je dům holubí

Anotace: Jistě znáte stejnojmennou píseň.....

Bum!
Bác!
Bim!
Bom!
........
Ohlušující údery zvonu jsou různé,
tlučou však pravidelně,
jako tepající srdce...
Vyplašení holubi sedící na římse kostela se rozletí
do stran, jako když exploduje bílý papír.
Naberou v křídlech vítr...
Kličkují jako akrobaté, mezi nebem a zemí,
přistanou na silnici, kde se rozhlíží,
kde by mohli něco sezobat,
zvon vyzvání v dálce...
Zvon ustane, vzduch vibruje energií
z utichajícího kovu,
holubi se opět snesou na kostelní
věž, římsy, kolem oken
vyvedených v gotickém stylu...
Kostel je domem holubím,
již teď si můžeme odpovědět na otázku:
"Kde je dům holubí?"
Jistě znáte stejnojmennou píseň,
ta je však obestřena tajemstvím,
já jsem Vám však to tajemství objasnil...
Autor Tomáš Přidal, 03.06.2007
Přečteno 294x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Holubi umí nadělat pěknou paseku...

20.06.2007 14:11:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí