Myšlenka

Myšlenka

Anotace: Tak sem tak včera seděl, v hlavě prázdno a napadlo mě tady tohle. Veselý to teda nejni. Ani nevím jestli to pochopíte. Rýmovaný je to asi trošku nezvykle, ale mě se to "líbilo".Teda včera líbilo.Dnes už ne.Tak tady to je:

Přes rozedranou horu,
valí se oblaka

Chuchvalce mraků;
když havran tiše zakráká,
jsou tvarem blízka vlku

V šílené monstranci,
pochybných zvuků;
rodí se myšlenka

Dešťové kapky šlehají do tváře

S představou mocnáře,
a ústa zalklá řevem;
jak děvka v kočáře,
uhýbám před pohledem

Průčelí z nadávek,
úzkostí lemovanou;
s pokřikem kartářek,
a hudbou nedohranou,
láká mě ke vstupu

Necítím potupu,
v zhrzené slasti;
pliváme v zástupu,
na lásku k vlasti
Autor Totenkopf, 21.04.2005
Přečteno 372x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí