Štěstí

Štěstí

Anotace: ....jeho nová tvář

Štěstí, co je štěstí?
Štěstí už není muškou zlatou,
kdyby bylo, daleko nedoletí.
Chudinka naše malinká.

S dobou musí držet krok,
křídla dávno nejsou nutná.
S maskou lhostejnosti kolem nás,
škodolibě sem a tam prochází.

Do očí všem zpříma hledí a provokuje,
všechny známé finty vyzkouší.
Čas od času škrabošku z hlavy sejme,
nejrychlejšímu vlídnou tvář nabízí.

Pevný ruky stisk vyvolený musí mít,
štěstí je totiž mrška klouzavá.
Kdo ho nestihne když kolem letí,
další šance se nikdy nedočká.

Karbaníkovi čtyři esa připomíná.
Hladového kusem chleba s masem nasytí.
Zklamanému hezké děvče přihraje.
U rulety je také občas k vidění.

Někomu dopřeje zdraví, lásku nebo peníze,
dalšímu v poslední chvíli život zachrání.
Pokud si těchto darů začnem všichni vážit,
nebude mít na světě tolik zbytečné práce.

A jak vypadá to moje?....
Bohužel neznám ta správná slova,
abych svoje štěstí popsal.
Na své dlouhé pouti jsem ji potkal,
smutnou holku a na srdci pohladil...
Autor Modrý Adept, 21.08.2004
Přečteno 1079x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí