Pomluvy

Pomluvy

Anotace: ..Kdo ví? .. Třeba vás to taky potkalo a ani o tom nevíte..

Když někdo řekne "nic",
druhý z toho hned udělá "něco" .
Třetí už to slyší jenom jako zbabraný jazykolam.

Pomluvy jsou něco, co nás provází už od nepaměti.
Ničí nám život,
krátí mládí,
šlape po snech a zásluhách.
Rodí se ze smutku a nenávisti,
plodí jen další zlo a nepravosti.

V žilách mi proudí čirý vztek,
když poslouchám tu hromádku lží,
co vychází z tvých úst.

Moc dobře víš,
že nic mi neublíží víc než tvoje opovržení.
Jen nenávist a lhostejnost milované osoby mě může zabít.
To ty jsi tu vrah.

Promiň, že se nechci nechat zabít,
ale už mě nezajímáš.
Nechci víc poslouchat tvé bolavé řeči,
které se mi zabodávají do těla,
jako desítky malých nožíků,
když vykládáš své hlouposti,
jako Holanďan pohádky "Tisíce a jedné noci",
které nedávají smysl.

Zmiz a už se nevracej
a své výmysly si vezmi ssebou.
Lháři.
Autor Morgana la Fay, 04.06.2007
Přečteno 261x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě se to líbí tak, jak to je. :o)

13.06.2007 08:21:00 | Hesiona-Essylt

hoj Moni.. nevím, zda sem psát nějaké závěry, protože ti o psaní a konkétně tvém psaní chci říct osobně.. tož asi nic..

06.06.2007 21:48:00 | fialová

Ahoj,vítám Tě na Literu!
Báseň je dobrá,nevadí,že se nerýmuje.Ale určitý rytmus by měl být v každé básni,aby to nebylo jen takové odříkávání.Obsah dobrý,jen by to chtělo ten rytmus,tu pravidelnost.Takže za 80% ;-)

04.06.2007 15:09:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí