Muž

Muž

muž s černým deštníkem...

...stál s nepřítomným pohledem...

...humoreska...

...a jen deštník plaval mokrou krajinou...

***

výboje proudu sžíraly okolí...

...muž v černé pláštěnce...

...s plastovou tváří...

...zaléval jiskry..

...jen hadry v plamenech plavaly mokrou krajinou...

***

stíny v ulici hýbaly ručičkou...

...starých barokních hodin na gotické katedrále...

...muž v černém plášti s oprátkou na krku...

...čekal na odbití dvanácté...

...a jeho tělo se houpalo pod mokrou věží,

***

ulicemi proudily potoky vody...

...po kolena ve vodě v černých holínkách...

...stál muž s flegmatickým výrazem...

...jak kdyby žil mimo Zem...

...a pohrával si s magnetem...

...naproti výloze s kuchyňským náčiním...

...a pak jen holínky tekly ulicí,

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

dítě se slzami v očích...

...že ztratilo mámu...

...bez myšlenek přebíhalo...

...přes koleje...

...ale muž s černým deštníkem mu stál v cestě...

***

Stožár vysokého napětí ozařoval krajinu...

...jen mladý kluk byl na blízku...

...chtěl chopiti se hadice...

...ale tu už držel muž v černé pláštěnce...

***

mladý spisovatel každý den...

...napsal jen dvě slova, že času má dost...

...když otevřel okenice chtíc spatřit čas...

...uviděl siluetu pláště vlajícím ve větru...

...a toho dne dopsal své dílo,

***

Onoho dne zbrojila armáda...

...každý muž, dokonce žena...

...dostala do ruky nůž, že zabít má...

...však nohy místo vody zalila jim krev...

...holínka proplavala kolem admirála...

...a ještě toho dne byl mír...
Autor Muta cum liquida, 04.06.2007
Přečteno 288x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

\moc se mi líbí ten nápad a to, co je z toho cítit

05.06.2007 12:34:00 | Cristinne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí