Prší

Prší

Anotace: jedna dešťová :-)

Prší nám na hlavy,
Mraky se zlobí
Jsme jako návnady pro políček z nebe
Přes všechny odhady
Louže se drobí
Deštník je bez vady, však v dlaních mě zebe

Prší nám do vlasů
Za límci studí
Pro časy nečasů vítr se zvedá
V naději na spásu
S promoklou hrudí
Na stránky atlasů mlha si sedá

Prší nám do oken
Když tiše spíme
V okapech prorokem stane se hravě
Déšť v tichu za plotem
Co v trávě dech hledá
Pohrdl potokem, sní o Vltavě

Prší a přesto zas
Déšť sladce chutná
Žíznivá těla jen potichu pijí
Když kapkám napospas
Přec nerozpustná
Vyhladovělá, dny minulé smyjí
Autor Jn.s, 05.06.2007
Přečteno 258x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Další dle mého gusta.
Jsi jeden z autorů na Literu, který mne svou tvorbou oslovil ( teda alespoň tím, co jsem doposud viděl ).

18.07.2007 16:10:00 | Radek Holomčík

Tancovat v dešti
je jako hrát si
se slovy

někdy studí
někdy hřeje
ať je to tak
nebo naopak

vždy mě rozesměje.

05.06.2007 16:04:00 | Najlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí