Básnivé blbinky

Básnivé blbinky

Anotace: Soubor několika básnivých blbinek, většinou pro zasmání.

PEPA
Pepa s Pepkou kapku pili,
drobátko se poškorpili.
Pepka Pepu klepla,
nese ho do pekla.

HANA
Hano, hoď mi sem to lano
Z lana uděláme laso
bude sado-maso

NIKOLA
Viděl jsem u stolu Nikolu,
nepila ni čaj, ni kolu
Ferneta plnými doušky pije,
kdosi řve: "Všechny nás poblije"

LADA
Lada vilně dovádí,
s Bin Ládinem ve vádí.
Brzy budou mláďata,
malinkatá Laďata.

DÍTĚTI
Když budeš hodný, dám ti zmrzku
když budeš zlobit, tak tě zmrsku

VZKAZ DO ČECH, Z NĚMECKA (rok 1938):
Deutschland, Deutschland,
ubere alles.

HORKO, ZIMA, GORENJE, MRAZÁK
Že horkem jídlo se zkazí?
Nejlepší strčit ho do zimy.
"Gorenje prý dobře mrazí,"
rozdává manželka rozumy.

Mě v hlavě jen jedna otázka víří,
k čemu mi mrazák na Sibiří.


A soukromá hra s jednou kamarádkou, na naše vlastní slova: HLEMÝŽĎ, MYŠ, ULITA, JEPICE

ZVÍŘECÍ TROJÚHLENÍK
Právem rozčiluje se Jepice
její pan Hlemýžď ji s myší podvádí.
"Co na ní máš? Taková slepice!"
Chci ulitu, děti - zítra se rozvádím.
Autor Láďa Rejpal, 22.08.2004
Přečteno 614x
Tipy 2
Poslední tipující: Queenofcranberries
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí