Smutný klaun

Smutný klaun

Anotace: a ten veselý

Na bílé, oprýskané plastikové židli
v laciné šatně
nasadit bílou, oprýskanou masku
veselého klauna.

Škvírou
v moly prožrané oponě
mollové oponě
shlédnout ty bezbarvé tváře, co jich není dost.

Za zvuku špatné hudby
ze staré magnetofonové pásky
tančit tu svou rumovou
rumovou rumbu.

s vtipy
co je každý stokrát zná
snažit se rozesmát
do podlah rozšlapané úlomky buráků.

A až se časy naplní
zamknout plechovým klíčem sál
odlíčit mokrou houbičkou
tu bílou veselost.

Na bílé, oprýskané plastikové židli
v laciné šatně
neplakat pro plešatého
smutného klauna.
Autor Franti, 09.06.2007
Přečteno 266x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky mám jednu básničku se stejným názvem...s tou tvojí,jí snad pojí jen žal nad dvojí maskou klaunů...

09.06.2007 21:05:00 | ztracená

Pleš nemám a jsem klaunů i šašků král...

09.06.2007 19:44:00 | Bíša

smutní klauni nemusí být nutně plešatí.. mohou mít například zálibu v kloboucích.. roboti napsali CIH.. že by cihla? asi stavím nový dům..

09.06.2007 17:05:00 | fialová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí