Rozpačité díky

Rozpačité díky

Anotace: Vše je relativní... a to hodně...

Rozpačité díky
za nutné zlo
mění se v prokletí vteřiny.

Potápí se a nabývají
podoby záchraného člunu
posetého střepy s jedem.

Z hořícího dřeva létají
miniaturní světy jisker,
miriády galaktických skřetů.

A v rozpadlém kostele
znějí dál nářky padlých
ďáblů a vzdechy andělů.

Divoká zvířata mají více citu
než rádoby civilizovaní lidé,
kteří rafinovaně zabíjí vše kolem.

Povyšují se nad vše
a zapomínají, že to vše
tu bylo... Oni ne...

Někdy jsem na člověčenství hrdá,
ale ve skrytu duše se asi stydím...
Autor prostějanek, 09.06.2007
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano - lidi jsou ta nejkrutější zvířta. Zabijeme a sežereme, všechno, co se hýbe. Kdyby jen pro hlad, bylo by to OK.

10.06.2007 10:37:00 | vandule

Je to k zamyšlení...

10.06.2007 00:55:00 | Bíša

trochu "depkoidní", ale to mi momentálně sedí.
super!

09.06.2007 22:37:00 | Ágnes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí