Nedělní odpoledne...

Nedělní odpoledne...

Anotace: Pro každého jiné...

Už z dálky poznáváš
cinkot stříbrných příborů
na svátečně prostřené tabuli
s nedělním obědem.

Po obědě? Divadlo, ta prkna světa,
kde herci zběsile si zkouší úděl dát,
ale jen ředitel má právo veta,
a právo rozhodnout, že se bude hrát

jedna malá opereta
o třech jednáních
Narození, život, Smrt.

Vstupné je dobrovolné,
diváci drancují tu kasu,
a do šapitó vstupují dva klauni
Dobro a zlo.

V cirku nabízí hry o přežití,
jsi křesťan? Jak se opovažuješ
otravovat vzduch a ujídat nám skývu.

Jen pro vyvolené máme hry a chléb,
luxusně prostřený nedělní stůl
a pravé šampaňské...
Autor prostějanek, 10.06.2007
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

napsala bych ti nějaký rozumný koment.. ale papam zmrzlé jahody... a ty jsou stejně dobré jako tvé básně..

10.06.2007 21:59:00 | Najlin

taky mi přijde, že ti nějak zalezlo sluníčko...

10.06.2007 20:55:00 | Ágnes

Tak koukám, že máš nějakou černočernou...

10.06.2007 20:37:00 | lidus

Ano, pro každého jiné...moc pěkná báseň

10.06.2007 20:09:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí