Krása života

Krása života

Anotace: Tato básnička vyjadřuje změnu mého života, která se udála asi před rokem...

Když svět kolem se mračí,
odvrací šťastnou tvář,
život přijde mi kratší,
je jako velký lhář.

Přesto na něj usměji se,
snažím se zlé předejít
a dříve než naději se,
vše zlé chystá se odejít.

Na světě je lidí,
co mají se hůř než já,
jen Bůh to vše vidí,
moc nad všemi má.

On nám život dal,
nemáš právo ho vzít
i přes velký žal,
na zemi lze žít.

Zkus na svět se dívat
veselejším pohledem,
zkus to dobré vnímat
s lidštějším nadhledem.

Na světě je přece krásně,
a to je ten důvod, proč žít.
Vždyť i hvězdy svítí jasně,
u té krásy měli bychom být.
Autor Lucyinka, 10.06.2007
Přečteno 284x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí