Přátelství

Přátelství

Anotace: tuhle básničku jsem napsala pro svou nejlepší přítelkyni

Přátelství

Máš-li v srdci náznak stínu,
trápíš-li se, topíš v splínu,
rozhlédni se přece kolem,
nejdeš sám tím smutným polem!
Za tebou jde krokem tichým
ten, kdo nenechá tě lichým,
ten, kdo jistí tvoje kroky,
byť by trvalo to roky,
než bys tohle pochopil.

Je-li tvůj krok těžký, vratký,
obrať svoje oči zpátky,
tam, kde stojí přítel tvůj.
Na přátelství pamatuj,
které nikdy nezradí,
v potížích ti poradí,
duši tvoji pohladí,
půjde s tebou světa kraj.

Přijmi dlaň, co nabízí se,
strázně ihned odplazí se.
Nemusíš se vůbec bát,
přítel vždy při tobě bude stát.
Bolest ve dvou líp se nese,
tolik trýzně nepřinese,
když už na ni nejsi sám.

Stačí jenom pochopit,
ruku blízkou uchopit.
Bude se ti dýchat snáz,
zapomeneš na nesnáz.
Každé trable jednou zmizí,
pomůže ti přítel ryzí,
jehož jistě kdesi máš.
Autor Lea de Bahn, 11.06.2007
Přečteno 543x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Je krásné mít duši druhou... dvě těla přesto jedno... :-))) Přátelství je podle mě vzácnější než láska

08.10.2007 10:26:00 | Dagon.Lestat - My winter storm

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí