Okolo Těšína

Okolo Těšína

Anotace: Těšínské etudy

Sbírka: Těšínské etudy

Okolo Těšína jsou kopce dva
Žádná rovina
Ten kus země
Je jak tělo ženy
Nádherně tvarovaná ňadra
Jedno je od Frýdku
Druhé od Ostravy
Údolí pod nimi
je hebké jako polštář
když pokládal jsem hlavu
do klína své mladé ženy
a tváří laskal nad ním plodný lán
Ve slunci zářil
Byl jak pozlacený
A Bože….
Ta úchvatná lýtka
Jsou dva břehy slastí
Mezi nimi Olza
Prostírá ke Svátku tří bratří

Těšín je jako žena
Rozverně roztančená
Koho dnes obejme
Toho už nepustí dřív
Než s outěžkem pod bujnými ňadry
po půlnoci zvolna ulehne

A poutník
co z dalekých cest
se do Těšína vrací
Když vyjede na poslední kopec
....před městem
Otevře se před ním její ozářené tělo
Údivem zastaví
Nad tím obrazem
ustrne v překvapení
V šeru noci je ještě úchvatnější
Když splývá s oblohou
Na které s hvězdami
Těšínská divoženka rozverně
....pohrává si ...
Autor Těšínský, 12.06.2007
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...krásná...něžná...a je příjemné, že je to přirovnání ke kráse ženy...

12.06.2007 13:32:00 | Lota

..lehoučké a něžné..přirovnání..

12.06.2007 09:35:00 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí