Jen tak být...

Jen tak být...

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Písně odjinud . . .

Být
jen tak
Tobě přál bych
Mít poctivou plachtu
na stožáru pod Himalájí
a k tomu i mohutnou
barevnou vlajkoslávu
Snad se tak podaří
přivolat dech času
co přináší mír
a naděluje pravdu

A smířená
v pokoře
před vším
co osud přináší
Namaluj na nebi
......houslový klíč

Jumbo-jet notovou osnovu linkuje
na tratích přes celý svět
part bude oválný
od pólu k pólu

Neslyšíš?
Dirigent zaklepal na pultík s notami
Už zvedá taktovku
......á - dva tři
Jen nezapomeň
že první notou je cis

Nemá kam odejít
duše z Tvého těla
.....ani její část
pokud ji nikdy
a nikomu neodevzdáš
zůstane v Tobě
a po věky celá
To sama po létech
seznáš...
....a pochopíš....

Ten příběh
jakkoli bolestný byl
osud jen
z hloupého rozmaru
do svého deníku
na Tvoje stránky
něco smolného nakreslil

Zase jednou nějaká zkouška
....před tím
než zlatá muška
přiláká za Tebou zpět
....Tvoje štěstí....

Tak hrej
a nezapomeň
začínáme cis
...á dva tři...
třeba ji společně přivoláme...
Autor Těšínský, 12.06.2007
Přečteno 337x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (5x)

Komentáře

...asi jsem se rozplakala...a docela dost...

13.06.2007 09:29:00 | Lota

..moc se mi líbí..mám pocit..něčeho známého..příjemného..
..asi se ještě vrátím.. :-)

12.06.2007 21:32:00 | isisleo

... když v g-moll cis není... já vím... tóniny se mění v každé větě... kterou asi tak právě hraji? ...možná druhou... andante... hm... možná, že ve třetí přijde allegro... a v něm se dozajista rozezní rozpustilé cis... jen aby před ním nebyla mrška odrážka :-)

12.06.2007 20:46:00 | Judita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí