Polibek smrti

Polibek smrti

Anotace: Pro smrt není nic lehčího než vzít život...

Nepoznal objetí sladké lásky ,
osudy uzavřely na něj sázky .
Nechala se podplatit smrt ,
jakej TOHLE vymyslel zmrd ?

Mé oči již nestanou na jeho kráse ,
asi se zavřou , jako ty jeho, zdá se .
Kdo mu záviděl jeho slávu ?
Poslal na něj horkou lávu …

Již neuslyší tóny písně ,
dostal se do spár tísně .
Mé srdce svírá mráz ,
žít jde těžko, umřít snáz .

Není to správné ,vždyť on měl život rád !
Kolik sebevrahů si ho vzalo tolikrát ?
Jeden za druhým skáčou z mostů ,
on nechtěl být jedním z nebeských hostů.

Opustilo ho vlastní štěstí ,
to nic dobrého nezvěstí .
Žil každou vteřinou , jako jeden z mála .
Snad viděl smrti do tváře , když proti němu stála .

Napsala : Neilinka
Autor Neilinka, 12.06.2007
Přečteno 354x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

správně... některá sousloví by chtěla uhladit... ale jinak na to, že je to jedna z tvejch prvních básniček, Neli, skvělý!;-)

12.06.2007 21:11:00 | Mišpule

"žít jde těžko, umřít snáz ." naprostá pravda...i když kdoví co nás čeká...po smrti

12.06.2007 20:59:00 | evy

Téma silné, ovšem trochu to kazí celková kostrbatost básně (rytmus, nevhodná sousloví).

12.06.2007 20:14:00 | Judak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí