Co když jednou nepřijde?

Co když jednou nepřijde?

Anotace: O tom co jsem postřehla za 21 let života.

Podle čeho nás osud obsazuje do příslušných rolí?
Proč slova od jednoho nechají chladným, od druhého bolí?
Podle čeho je určen vrah a oběť, učitel a žák?
Proč jsme nezplodili naše rodiče, přihodilo se to naopak?

Proč nás někdo po několik etap života provází?
A někdo nám sotva přijde do cesty a my už víme, kdy zas odchází?
Proč neopětujeme lásku těm, kteří nás mají upřímně rádi?
A ti co nás přehlížejí budí v nás zájem se skamarádit?

Proč vedle někoho trávíme léta a zapomenem během vteřiny?
A někdo přiroste k srdci navěky během pouhé hodiny?
Jak jedna skromná vzpomínka tisíc jiných do kouta paměti zatlačí?
Protože je třeba ji opatrovat a zbytek života s ní vystačit?

Proč se v nesprávný čas, před nesprávnou osobou se slovy občas unáhlíme?
A když potřebují zaznít, spolkneme je, i při poslední šanci zahálíme?
Proč je snažší ranit ty, co jsou k nám tak hodní?
Že by ti zlí ani nadávky nebyli dost hodni?

Proč se nevyvarujeme chyb a na zítřek stále spoléháme?
Dnes se klidně pohádejme, však to zítra urovnáme
Ale měli bychom přestat pro jistotu s druhou šancí počítat
Co když jednou nepřijde? - Pak se budem proklínat
Autor Katka de Krho, 13.06.2007
Přečteno 327x
Tipy 1
Poslední tipující: Emma Kulíková
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hm, zajimavej nazor, diky:)

25.08.2007 22:29:00 | Katka de Krho

protože bagr
nebo možná proto že je to tak lepší, kdyby bylo všecko tak jak by to logicky mělo být, tak je život nuda a zmizí překvapení a síla okamžiku. A jestli je ti někdo blízkej, tak ví jaký slova polykáš (ale protože si je spolkla tak je jasný že se chová jako by se nic nestalo)

25.08.2007 00:02:00 | floutek

Na tyhle otázky hledaji odpoved snadvsichni:) moc hezka

15.06.2007 10:46:00 | Kirsten

Ahoj Káto..:)mě se tato básen líbí,je prostě pravdivá a dobře napsaná...mimochodem jako všechny tvoje básně..Have a nice day

14.06.2007 10:48:00 | Pauline

Moc dobré, Katko, líbí :o)))
Pořád doufám, že mi na tyhle otázky taky jednou někdo odpoví...

13.06.2007 08:10:00 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí