Kamarádce

Kamarádce

Anotace: ...

Sbírka: Víš, Pane ...

Je tady, co si pamatuju,
nejspíš
co jsem se narodila.
A možná ani neví,
jak je důležitá.
"Spřízněná duše",
jak říká Anna ze Zeleného domu...
Vždycky mi všechno odpustila,
a trpělivost sama, musím říct.

Myslím, že jediná na této zemi
o mně doopravdy všechno ví...
Zná moje úlety,
sny i tajná přání,
u ní jsou v bezpečí
má drobná tajemství,
jež střežím před zvědavostí světa

Zakazovali nám kdysi spolu kamarádit,
prý jsem ji příliš napodobovala :o)
Ale nezadařilo se -
přátelíme se pořád,
i když se naše cesta rozdvojila,
ona je svobodná, a já - já se vdala

a není už všechno jak bývalo.
S léty se spousta věcí proměnila,
máme asi kapku
odlišný styl života...
Ale pořád, pořád potřebuju,
aby BYLA.
Jistota,
že je tu někdo, kdo mě pochopí,
vyposlechne si moje chmůry,
dost nesmyslné častokrát...

Přítel je ten, kdo o nás všechno ví,
a má nás pořád stejně rád.
Autor Hesiona-Essylt, 13.06.2007
Přečteno 1176x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jj,
dobrý přítel je k nezaplacení!!
:-)

18.06.2007 08:24:00 | La Suneteto

Krásně napsané vyznání kamarádce, kterou bych já nenazývala kamarádkou nýbrž přítelkyní.
Kamarádů a známých má člověk mnoho - když v životě potká jednoho skutečného přítele, je to dar z nebes.

15.06.2007 13:44:00 | Judita

..pravé přátelství je klenot, který nosíme stále sebou..
a Ty takový klenot máš...
Jiří senior

13.06.2007 21:20:00 | j.c.

Moc hezká.

13.06.2007 12:51:00 | J.Švihovský

...pěkně si to pověděla ...souhlas...

13.06.2007 08:03:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí